Rietdekkersbedrijf Wispels
Rietdekken is een eeuwenoud ambacht dat door het bedrijf al meer dan 60 jaar wordt beoefend. Kwaliteit en vakmanschap staan hierbij hoog in het vaandel. Door jarenlange ervaring in het vak is Rietdekkersbedrijf Wispels van alle markten thuis; nieuwbouw, renovatie en reparaties.

Decennia lang mooi
Rietdekkersbedrijf Wispels maakt alleen gebruik van hoogwaardige materialen. Het gebruikte riet is gegroeid in een natuurlijke omgeving en heeft de passende bewerking ondergaan. Hierdoor blijven onze rieten daken, afhankelijk van de omgeving, tenminste 25 jaar hun fraaie en doelmatige werking als dakbedekking houden. Die 25 jaar kunnen er ook makkelijk 40 of 50 worden, afhankelijk van onder andere de dakhelling, de plaatselijke vochtigheid en het onderhoud. Met recht dus decennia lang mooi.

Vakfederatie Rietdekkers
Rietdekkersbedrijf Wispels is aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers. Het maken van een rieten dak is immers voorbehouden aan specialisten. De Vakfederatie Rietdekkers zorgt er onder andere voor dat er een vakopleiding is voor rietdekkers. Alle leden van de Vakfederatie hebben deze opleiding afgerond en zijn dus gediplomeerd rietdekker. Bij de Vakfederatie aangesloten rietdekkers verstaan het vak tot in de kleinste details en ze zijn ook in staat de kwaliteit van het riet te keuren. Daarbij wordt gelet op onder andere de dikte van de stengels, de buigzaamheid, de lengte, het oogstjaar, de zuiverheid (geen blad, geen onkruid), de aanwezigheid van schimmels of vraat, oorsprong en eventuele kneuzingen.